Aina pehmentää arkea pyöreällä muodollaan

Hackmanin uusi Aina-kattilasarja on suunniteltu suomalaiseen arkeen. Sen muotokieli ja loppuun asti hiotut yksityiskohdat puhuttelevat suomalaista ruoanlaittajaa. Aina innostaa päivittäisen hyvän ruoan valmistamiseen ja arjen onnen vaalimiseen - aina ja lauantaina.

Tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista, noin 3,4 miljoonaa, päättää päivittäisistä ruoka­ostoksista yksin*. Joukkoon kuuluu sekä perheellisiä että yksin asuvia suomalaisia, jotka ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta. He suhtautuvat ruoanlaittoon joko perinteisesti tai kokeilevasti ja osa myös vastuullisesti. Ruokaa tehdään sekä herkutteluun että terveellisyyteen panostaen. Jokapäiväiseen käyttöön soveltuva Aina-kattilasarja on suunniteltu juuri heille – arjen ruoanlaittajille. Käytännönläheisyys on huomioitu kattiloiden suunnittelussa viimeistä piirtoa myöten. Kattiloiden pyöreä muoto helpottaa ruoan laittoa. Sen suunnittelusta on ollut vastuussa muotoilutoimisto ED-Designin muotoilujohtaja, Kirsi Svärd.

– Aloitimme Aina-kattilasarjan suunnittelun vuonna 2009. Halusimme suunnitella silmää miellyttävän ja arkea helpottavan kattilan sopivalla hinnalla tinkimättä laadusta. Hioimme esimerkiksi kahvojen ja nuppien käytettävyyttä ja käytännöllisyyttä niin kauan, että saavutimme halutun tason, kertoo Kirsi Svärd.

Aina-sarjan tuotteiden käytettävyyttä parantavia ominaisuuksia ovat esimerkiksi lasikannen höyryreikä, kätevä mitta-asteikko ja sopivuus kaikille liesille. Lasikansi mahdollis­taa ruoan valmistumisen tarkkailun ilman kannen nostoa jättäen kädet vapaaksi muuhun puuhasteluun. Kannen höyryaukko vähentää painetta ja näin ruoka ei kiehu helposti yli. Sarjan kattiloiden pohjan pyöreä muoto puolestaan tekee keitoksen sekoittamisesta ja vispaamisesta helppoa ja puhdistamisesta vaiva­tonta. Aina-kattilat ja -kasarit kestävät konepesun.

Aina-sarjaan kuuluu kolme eri kokoista kattilaa, kastikekasari ja paistokasari. Kaikki tuotteet ovat korkealaatuista ruostumatonta terästä, myös kahvat. Kolmikerroksisen pohjan ansiosta kattila tuottaa lämpöä tasaisesti ja reagoi nopeasti lämpötilan muutoksiin.

*Suomalaisen ruokakulttuurin ulottuvuuksia -katsaus, 29, 2009

Tuotetiedot ja suositushinnat:
Kattila 2.0 l 47 €
Kattila 3.0 l 49 €
Kattila 5.0 l 57 €
Kastikekasari 1,5 l 38 €
Paistokasari 24 cm 66 €
Toimitukset 1.9.alkaen

Lisätietoja:
Kirsi Lauttia, tiedottaja, puh. 0204 39 6220
etunimi.sukunimi@fiskars.com