Hackman Savonia XL - klassikkoaterimet nyt myös uudessa suuremmassa koossa

Savonia-aterinsarja, yksi maailman myydyimmistä aterinsarjoista, laajenee. Savonia XL –aterimet täydentävät jo valikoimaan kuuluvia osia. Isot lautaset saavat näin kaverikseen isommat aterimet.

Hackmanin vuonna 1790 perustettu Pohjoismaiden arvostettu asiantuntija aterimien suunnittelussa. Suunnittelun lähtökohtana on aina ollut tarkoituksenmukaisuus, kestävyys ja muotoilu. Jo 1960-luvulla suunniteltu Savonia-aterinsarja näyttää, kuinka hyvä muotoilu kestää aikaa. Sen eleettömät linjat olisi yhtä hyvin voitu suunnitella tänään. Sarja on suomalaisten kestosuosikki.

 

Savonia XL – nimi kertoo kaiken

Suomalaisten ruokailutavat sekä lautaskoko ovat muuttuneet vuosien varrella. Hackman haluaa vastata myös uusiin käyttötarpeisiin ajatellen Savonia-sarjan nykyisiä ja uusia kuluttajia.

Uudet Savonia XL -aterimet täydentävät syksystä 2015 alkaen nykyistä Savonia-sarjaa. Uusina kooltaan suurempina tuotteina lanseerataan ruokalusikka, ruokahaarukka sekä ruokaveitsi. Nykyiset Savonia ruokalusikka, ruokahaarukka ja ruokaveitsi säilyvät valikoimassa ja niitä voi mainiosti käyttää kattauksessa yhdessä uusien Savonia XL aterinten kanssa alkuruoka- tai salaattiaterimina.

Savonia XL kokoiset aterimet ovat aikaisemmin kuuluneet Hackman valikoimaan vuosina 1995-2001, tällöin Savonia Continental nimisenä. Nyt Hackman tuo aterimet uudelleen osaksi vakiovalikoimaa Savonia sarjan rinnalle. Uudelleenlanseeraus Savonia XL –nimellä kertoo paremmin kuluttajille tuotteiden olevan kooltaan suurempia versioita tutusta sarjasta.

Suuremman koon lisäksi myös materiaalivahvuutta on lisätty, joka antaa aterimille vahvemman tunteen. Aterimet istuvat hyvin käteen ja sopivat monipuolisesti kattaukseen joka päivä. Savonia on yksi maailman myydyimmistä aterinsarjoista, sarjaan on tuotettu jo yli 100 miljoonaa yksittäistä aterinta. Savonian suunnitteli saksalainen muotoilija Adolf Babel vuonna 1967 työskennellessään Suomessa.