Hackmanilta täydellinen pannu induktiolle

Hackmanin uutta induktioliedelle kehitettyä pannua ei voi vaurioittaa ylikuumentamalla eikä rasvojen ja öljyjen syttymisvaaraa ole. Pannun kehittämisessä on hyödynnetty innovatiivista Non-Overheatable-teknologiaa eli NOH-teknologiaa, jonka ansiosta pannu ei kuumene yli 230 C° asteen induktioliedellä. NOH-pannun käyttöikä on tavallista pidempi ja paistotulos parempi. NOH-teknologia on kuin luotu lisäämään kokkaamisen helppoutta.

Hackmanin tuotekehitystiimi sai idean, josta lähti liikkeelle kolme vuotta kestänyt projekti. Ideoinnin taustalla oli se tosiasia, että induktiolieden etu, nopeus, on myös sen suurin haitta. Normaali induktiopannu kuumenee muutamissa minuuteissa 350 C° asteeseen, jolloin pannu vaurioituu ja ruoasta tulee syömäkelvotonta. Jo 250 C° asteen jälkeen pannun pinnoite alkaa vaurioitua ja sen tarttumattomuusominaisuudet heikentyvät merkittävästi.

- Minulle tuli mieleen ajatus, että jos pannu muuttuu induktioliedellä ei-magneettiseksi, niin se lakkaa lämpenemästä. Induktiollahan tarkoitetaan sitä, että vaihtuva magneettinen kenttä indusoi eli luo sähkövirtaa metallikappaleeseen ja nämä pyörrevirrat lämmittävät pannun pohjan, aivan kuten leivänpaahtimen vastuksissa kulkeva virta lämmittää vastuslankoja, selventää Hackmanin kehityspäällikkö Juha Pimiä ajatustaan.

- Piti vain löytää materiaali, jolla on sopiva Curie-piste eli induktioliedellä kokkaamiseen sopiva maksimilämpötila. Tämä löytyikin helposti, toteaa Juha sen enempiä selittelemättä.

Täydellinen pannu induktiolle

Hackmanin tuotekehitystiimi päätyi hyödyntämään induktiopannun pohjan materiaalina Invar-seosta, jonka kehittämisestä sveitsiläinen Charles Guillaume sai Nobel-palkinnon vuonna 1920. Sen maksimilämpötila on 230 C° astetta.

- Tuotekehitystestien lisäksi olemme varmistaneet pannun toimivuuden suosituimmilla induktioliesillä. Tärkeintä oli, että liedet eivät laita itseään päältä pois pannun lämmetessä maksimilämpötilaansa, vaan jatkavat pannun lämmittämistä sellaisella teholla, joka riittää pitämään lämpötilan 230 asteessa eli Curie-lämmössä. Eli vihdoinkin meillä on täydellinen pannu induktiolle, toteaa Hackmanin tuotekehitystiimin kehitysinsinööri Riitta Kuivanen tyytyväisenä lopputulokseen.

Järeän työn tulos

NOH-teknologia tuodaan Hackmanin suosittuun Kovanaama-tuoteperheeseen.

NOH Kovanaamat valmistetaan Suomessa Sorsakosken tehtaalla järeillä laitteilla. Ne saavat muotonsa alumiinista painosorvaustekniikalla ja pannun metalliosat liitetään yhteen 2.000.000 kilon paineen avulla. Pannun valmistus on massiivista meininkiä ja näkemisen arvoinen prosessi melkoisesta työnteon paukkeesta huolimatta.

NOH Kovanaama on teknologisesti ainutlaatuinen ja induktioliesien jatkuvasti yleistyessä myös ajankohtainen - ennen kaikkea sillä on ilo laittaa ruokaa.

Tuote- ja suositushintatiedot:

Kovanaama NOH paistin-pannu Ø 24 cm 69€
Kovanaama NOH paistin-pannu Ø 28 cm 79€

Toimitukset alkaen 3.9.2012

Lisätiedot:
Nina Colliander | Viestintäpäällikkö
Puh. Tel. 0204 39 5181
nina.colliander@fiskars.com