Hackmanin Handy tuo kevyemmän otteen kokkaamiseen

Hackmanin uusi Handy-sarja sopii hennommankin kokin käteen. Sen muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota keveyteen ja käyttömukavuuteen päivittäisessä ruoanlaitossa.

Uuden ergonomisen Handy-sarjan on suunnitellut kansainvälisesti palkittu teollinen muotoilija Jacob Leth-Espensen yhteistyössä Hackmanin tuotekehitystiimin kanssa.

- Handyn idea perustuu kotikokkaajien toiveeseen kevyestä pannu- ja kattilasarjasta, jota olisi helppo käsitellä. Halusimme yhdistää laadun ja ulkonäön helppokäyttöisyyteen. Samalla yritimme optimoida tuotteen tasapainon ja ergonomisen tartuntaotteen, kertoo Hackmanin tuotepäällikkö Janina Ollberg tarpeista uuden sarjan suunnittelulle.

 Muun muassa Handy-sarjan paistinpannu tuntuu kädessä huomattavasti kevyemmältä muihin paistinpannuihin verrattuna.

 Tukeva ote tiukassa testissä

Kokkaamisen helppoutta Handy-sarjalla lisää myös tinkimättömällä asenteella suunnitellut kahvat.

 - Minulle on tärkeää että prototyypit tehdään huolella, käsin hiekkapaperilla hiomalla. Näin suunnittelija saa tärkeää tietoa siitä, miltä kahva oikeasti tuntuu kädessä. Ideointityö käynnistyi piirustuspöydältä, jonka jälkeen tein 23 erilaista 3D-mallia tietokoneella. Näistä kahdesta tehtiin prototyypit, joilla voitiin testata muotoilua, kokoa ja ergonomiaa sekä käsituntumaa, kuvailee Jacob Leth-Espensen suunnitteluprosessia.

 Tuotteita koekäytettiin eri-ikäisten ja -kokoisten ihmisten käsissä. Lisäksi pyydettiin käyttäjä- ja testaajapalautetta kahvaprototyyppeihin sekä käytettiin hyväksi kuluttajapalautetta aiemmista pannu- ja kattilasarjoista.
 Handy-sarjaan kuuluu yhteensä 13 osaa pienestä paistinpannusta isoon ja pienistä kasareista reilun kokoisiin kattiloihin. Osat ovat saatavilla sekä alumiinista että ruostumattomasta teräksestä valmistettuina kunkin kokin keittiöön sopivina materiaaleina. Ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa osissa on pohja, joka on optimoitu toimimaan keraamisella liedellä.

 Sarjan paistinpannujen kahva on miellyttävää bakeliittia, joka ei kuumene. Kevyt pannu on helpompi pestä ja käsitellä ja se myös kuumenee nopeammin.

 Hyvä muotoilu on kuin tarina

Jacob Leth-Espensen on valmistunut Århusin yliopiston arkkitehtikoulusta teollisen muotoilun osastolta. Hänet on palkittu mm. Raadvadille suunnittelemistaan aterin- ja veitsisarjoistaan iF Design Award –tunnustuksella vuonna 2011. Uransa alussa hän työskenteli strategisen muotoilun konsulttitoimistossa kunnes perusti oman suunnittelutoimiston, JLE Designin, vuonna 2007.

 Jacob pitää suunnittelussaan tärkeänä, että tuotteen muotoilu toimii ikään kuin tarinana, joka yhdistää tuotteen ja kuluttajan.

 ’Minulla ei ole reseptiä täydellisen tuotteen suunnitteluun, mutta tiedän menestyykö se, kun saan viimeistellyn tuotteen ensimmäistä kertaa käsiini.’ 

Tuote- ja suositushintatiedot:
Handy 22cm alumiini paistinpannu 38,30€
Handy 26cm alumiini paistinpannu 43,40€
Handy 28cm alumiini paistinpannu 47,40€
Handy 24cm/3L alumiini paisto-kasari 54,40€
Handy 16cm 1,5L alumiini kasari 39,30€
Handy 20cm 3L alumiini kattila 52,40€
Handy 22cm, rt, paistinpannu 38,30€
Handy 26cm, rt, paistinpannu 43,40€
Handy 28cm, rt, paistinpannu 47,40€
Handy 24cm 3L, rt, paistokasari 54,40€
Handy 16cm 1,5L, rt, kasari 39,30€
Handy 20cm 3L, rt, kattila 47,40€
Handy 24cm 5L rt kattila 53,40€
Toimitukset alkaen 2.1.2013

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:
Nina Colliander | Viestintäpäällikkö
Puh. 020 439 5181| GSM 040 6873 591
Nina.colliander@fiskars.com
www.hackman.fi

PDF