Hurraa! -kahvilusikka

Muumilaaksossakin juhlitaan, muumimaisesti ilman sen kummempaa syytä, kun Helsinkikin juhlii nimitystään Designpääkaupungiksi vuoden 2012 ajaksi (World Design Capital Helsinki 2012, WDCH 2012). Juhlavuoden alkaessa Hurraa!-muki jatkaa Arabian iloista Muumi-mukien sarjaa ja Hackmanin Hurraa! -aiheinen kahvilusikka seurailee mukia kuvioinnillaan. Koristeesta välittyy hilpeä juhlan tunnelma. Muumilaaksossa osataan juhlimisen taito!

Taiteilija ja kuvittaja Tove Slotte on valinnut Hurraa! -koristeen Tove Janssonin vuonna 1960 ilmestyneestä kirjasta ’Kuka lohduttaisi Nyytiä?’. Kirjassa oleva alkuperäinen piirros puistossa juhlivista Muumilaakson asukkaista sopi hyvin kuvaamaan Designpääkaupunki-vuoden tunnelmaa Helsingissä.

Iloisen koristeen taustalla on hellyttävä ja myötätuntoa herättävä tarina yksinäisestä ja pelokkaasta pojasta, Nyytistä, joka yrittää löytää paikkaansa maailmassa. Nyyti kulkee maailmalla varovaisesti ja peläten kaikkia Muumilaakson asukkeja, kunnes saapuu Hemuleiden puistoon keskelle metsää. Öinen musta metsä on valaistu kirkkailla juhlavaloilla. Metsän puiden alla karkeloi valoloisteessa koko Muumilaakson väki. Karusellit pyörittävät Homssuja ilmapalloineen. Iso Hemuli puolestaan on kiinnostunut keräilijän tarkkuudella isosta pannukakustaan ja ahmii sitä hilloineen päivineen.

Nyyti kokee löytäneensä ihmeellisen maailman. Kun hän iloitsee oivalluksestaan, hänen luokseen lipuu pullo, jossa on täytteenä kirje yksinäiseltä Tuittu-tytöltä. Käy ilmi, että Tuittu on Mörön vankina. Tämä saa Nyytin rohkaistumaan ja tulistumaankin. Tuittua täytyy auttaa. Hän etsii Mörön ja on valmiina taisteluun. Pienen sotatanssin jälkeen Nyyti puraisee kipakasti Mörön häntää. Mörkö luimii pakoon vuorten taa ja Nyyti ja Tuittu rakastuvat ujosti, mutta ensisilmäyksellä. Taas juhlitaan - nyt on Nyyti ja Tuittukin mukana!

Muki ja lusikka ovat ilahduttavia lahjoja tai matkamuistoja WDC Helsinki 2012 -vuoden vierailijoille ja ne sopivat lahjaksi myös juhlia viettävälle ja niitä rakastavalle Muumien ystävälle. Tuotteita on saatavilla vain WDC Helsinki 2012 -vuoden ajan.

Tuotetiedot:

Muumi-muki Hurraa! 0,3 l, suositushinta 24,90 €
Toimitukset 2.1.-31.12.2012

Muumi kahvilusikka Hurraa!, suositushinta 9,00 e
Toimitukset 1.3.–31.12.2012

Tuotteita on myynnissä Iittala outleteissa, Iittala-myymälöissä, Iittala-verkkokaupassa sekä virallisilla WDC Helsinki 2012 yhteistyökumppaneilla: Stockmann, HOK Elanto, Blue1 ja Viking Line, sekä Moomin Shop -myymälät.

Lisätietoja:
Kirsi Lauttia, tiedottaja
Puh. 0204 39 6220, etunimi.sukunimi@fiskars.com