Kesäkattilat henkivät tunnelmaa

Hackmanin kesäkattilat tuovat kattauksiin mummolan ja lapsuuden kesälomat. Retrohenkiset kattilat ovat kuvioitua emalia ja ne sopivat kaikille liesille. Kuvioinnin takana on palkittu suunnittelutoimisto Dog Design.

Kuvioitu emali istuu Suomen suveen yhtä tiiviisti kuin uudet perunat, silli ja tilli. Dog Design on suunnitellut kattiloille raikkaan ja modernin kuvion, jossa kesän sato kiertää koko emalipinnan. Kesäkattila on erinomainen mökkituliainen ja keräilykohde, sesonkituote on myynnissä vain elokuun loppuun asti.

Dog Designin Petri Salmelan mukaan kuvio on saanut inspiraationsa vanhan ajan kattiloista, kesän antimista ja lähiruoka-ajattelusta. – Kesän sato on täynnä kauniita muotoja. Halusimme tuoda esille kasvikset ja juurekset halkaistuna, jolloin kattilassa porisevan ruoan ainekset eri kerroksineen korostuvat. Inspiraationa oli myös päätään vahvasti nostanut lähiruokatrendi. Suomalaiset haluavat taas viljellä ja kasvattaa itse ja myös suosia lähellä tuotettuja, puhtaita raaka-aineita. Halusimme tuoda tätä kuvioinnissa esille.

Dog design on kolmen graafisen suunnittelijan Eeva Sivulan, Ilona Ilotun ja Petri Salmelan Helsingissä 1998 perustama graafisen suunnittelun toimisto. Perustamisestaan lähtien he ovat vastaanottaneet vuosittain merkittäviä alan palkintoja. Dog Designin käden jälkeä löytyy myös mm. Hackmanin suositun Flirt-sarjan kuvioiden takaa.

Kesäkattilasarja on tehty raudasta ja pinnoitettu emalilla, mikä tekee pinnasta tiiviin ja neutraalin. Kattila ja kasari ovat kevyitä, ne kuumenevat nopeasti ja sopivat myös induktioliedelle. Kattiloille suositellaan käsinpesua.

Kesäkattilan kalakeitto

250 g lohifilettä
250 g kuha-, siika- tai ahvenfilettä
0,5 – 1 kg tuoreita tomaatteja
1 prk paseerattua tomaattia
5 dl kalalientä
1 nippu basilikaa
2-3 kevätsipulia varsineen
1 parsakaali
2 tl sokeria
2 rkl sweet chili -kastiketta
suolaa, valkopippuria myllystä

Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Hienonna basilika ja kevätsipuli, leikkaa parsakaali nupuiksi. Kiehauta kalaliemi ja paseerattu tomaatti. Lisää liemeen kaltatut tomaatit, basilika, sipuli, parsakaali ja mausteet. Anna kiehua kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Leikkaa kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon. Anna kiehahtaa. Tarjoile rapean vaalean leivän ja raikkaan valkoviinin kanssa.

(Ohje: Antti Vahtera, Visa Nurmi: Sekametelisoppaa, Otava, 2005)

Kesäkattilat ovat myynnissä 31.8. asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Suositushinnat:

Kesäkattila 3,9 l 39 €
Kesäkasari 0,7 l 19 €

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Viestintäpäällikkö Siru Nori, siru.nori@fiskars.com, puh. 0204 395 611
www.hackman.fi

Kuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://media.digtator.fi/digtator/public/c5219b059cfd459a6e353088fdcd97b0/

Fiskars Home -liiketoiminta-alue on osa Fiskars-konsernia ja tarjoaa laajan valikoiman kuluttajatuotteita ruoanvalmistukseen, kattamiseen ja sisustamiseen. Se on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa, ja sen käytössä olevia tavaramerkkejä ovat Iittala, Arabia, Hackman, Fiskars, Rörstrand ja Höganäs Keramik. Fiskars Home -liiketoiminta-alueen liikevaihto vuonna 2009 oli 300 milj. euroa ja henkilöstöä oli noin 1 600.