Lusikoin koristeltu kuusi Berliinissä

Suomi vastasi tänä vuonna Berliinissä sijaitsevan pohjoismaiden suurlähetystöjen yhteistalon jouluilmeestä. World Design Capital Helsinki 2012 –teemavuoden kunniaksi toteutuksessa painotettiin vahvasti suomalaista designosaamista.

Rakennuksen ulkopuolella oleva 9-metrinen joulukuusi on valaistu mediataiteilija Jari Haanperän suunnittelemalla valoinstallaatiolla. Installaatiossa suomalaisen arjen design-tuotteet, Hackmanin lusikat, ovat saaneet uuden merkityksen niiden loistaessa kauniisti koristeina joulukuusen oksilla päivänvalossa ja iltavalaistuksessa.

 Kuusi valaistuu ristiin rastiin hitaasti eri kohteista, jolloin kuuseen ripustetut 500 lusikkaa kimaltelevat ja kiiltävät liikkuessaan. Kuusen takana sijaitsevaan kivipaateen kohoaa sen rakennetta korostavia vuoroin kylmiä ja vuoroin lämpimiä valokuvioita. Valo korostaa vuoroin joulukuusta, vuoroin sen takana sijaitsevaa kivipaatta. Kuusen valot himmenevät hitaasti niin, että vain lusikat kimaltelevat. Maahan sijoitetut spottivalot syttyvät rauhallisesti valaisten kuusen varjon maahan. Kivipaadessa näkyvät valokuviot himmenevät ja kuusi häipyy hitaasti hämärään. Lopuksi kuuseen suunnatut ensimmäiset valot syttyvät rauhallisesti ja valotapahtuma toistuu yhä uudestaan.

Lue lisää tästä.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Kirsi Lauttia, puh. 0204 39 6220,
etunimi.sukunimi@fiskars.com