Usein kysyttyä

 • +-

  Mistä tietää, onko vanha pannu tai kattila sopiva induktioliedelle?


  Jos ei ole mahdollisuutta kokeilla induktioliettä, voi astian induktiokelpoisuutta kokeilla esim. jääkaappimagneetilla. Mikäli magneetti tarttuu napakasti astian pohjaan, on astia induktiokelpoinen, mikäli ei, ei se myöskään toimi induktioliedellä, jonka toiminta perustuu magnetismiin.

 • +-

  Miksi pinnoitetussa kattilassa/pannussa ei saa säilyttää ruokaa?


  Voimakassuolaiset ja –mausteiset ruoat voivat vaikuttaa pinnoitteeseen sen ominaisuuksia heikentävästi. Kyse ei ole siis siitä, että tuotteesta irtoaisi ruokaan jotain ylimääräistä, vaan lähinnä päinvastoin.

 • +-

  Voiko Hackmanin pannuja ja kattiloita laittaa uuniin?


  Uunikelpoisuus vaihtelee eri tuotesarjojen osalta, riippuen siitä, mistä materiaalista tuotteet on valmistettu. Uunikelpoisuuden voi tarkistaa tuotesivuiltamme kunkin tuotteen kohdalta.

 • +-

  Kuinka pitkä on paistinpannujen käyttöikä?


  Käyttöikä riippuu hyvin paljon siitä, kuinka paljon ja miten pannuja käytetään sekä miten niitä hoidetaan. Kotikäyttöön tarkoitetun  pinnoitetun pannun käyttöikänä pidetään  käyttötiheydestä ja hoidosta riippuen 2-5 vuotta.

 • +-

  Sopivatko Hackmanin vanhat mehustimet induktioliedelle?


  Viimeiset erät mehustimia valmistettiin induktiokelpoisiksi, näissä on vesikattilan pohjassa merkintä "induction". Ilman tätä merkintää olevat mehustimet eivät toimi induktiolla.

 • +-

  Mistä saa Festival-aterimia?


  Festival-aterimia on valmistettu kampanjatuotteeksi erillisiä eriä seteissä myytäväksi, ja kutakin erää on ollut myynnissä niin kauan kuin sitä riittänyt. Aterimet eivät ole missään vaiheessa olleet ns. normaalituotannossamme eikä irtomyynnissä.

 • +-

  Mihin käytetyt pannut ja kattilat voi palauttaa?


  Oikea paikka on metallinkeräysastia (sama kuin esim. säilykepurkeille). 

 • +-

  Missä Hackmanin tuotteet valmistetaan?


  Merkittävä osa Hackman-tuotteista valmistetaan Sorsakosken keitto- ja paistoastiatehtaalla. Osa tuotteistamme tulee sopimusvalmistajilta EU:sta tai Aasiasta.
  Lue lisää täältä >>

 • +-

  Onko Hackmanilla vielä valikoimassaan mehustin? Onko vanhoihin mehustimiin saatavissa vielä varaosia?


  Mehustin on poistunut valikoimastamme 2000-luvulla. Mitään varaosia näihin ei valitettavasti enää ole saatavilla, ei myöskään induktiokelpoista vesiosaa.

 • +-

  Mitä ovat teräskattilaan ilmestyneet harmaanvalkoiset pilkut?


  Harmaanvalkoisia pilkkuja ja laikkuja voi tulla kalkkipitoisesta vedestä. Voit poistaa ne keittämällä kattilassa etikkaliuosta (1 dl etikkaa litraan vettä), huuhtele ja kuivaa. Voit kokeilla myös hieroa pilkkuja sitruunanpuolikkaalla.

 • +-

  Mitä ovat teräskattilassa pienet valkeat täplät tai syöpymät?


  Jos suola lisätään kylmään veteen, saattaa kattilaan ilmestyä pieniä valkeita täpliä, mutta ne häviävät käytössä. Suola kannattaa lisätä vasta kun vesi kiehuu tai valmiiseen ruokaan.

 • +-

  Mistä johtuvat sateenkaareen värit teräskattilassa?


  Ns. sateenkaari-ilmiö on täysin vaaraton ja syntyy äkillisestä lämpötilan muutoksesta, esim. jos kuuma astia tyhjennetään heti käytön jälkeen. Värit häviävät käytössä, mutta voit myös kuumentaa astiassa etikkaliuosta (1 dl etikkaa litraan vettä). Voit kokeilla myös hieroa kattilaa sitruunan puolikkaalla.

 • +-

  Miten saa parhaiten pohjaan palaneen kattilan puhdistettua?


  Liota kattilaa lämpimässä pyykinpesuaineliuoksessa tai keitä siinä liuosta, 1 dl pesujauhetta litraan vettä. Tämän jälkeen normaali pesu ja kuivaus. Ruostumattomassa terästuotteessa voit käyttää myös teräksen puhdistusainetta.

 • +-

  Miten sitkeät liimatahrat saa poistettua teräksestä?


  Liimatahrojen puhdistuksessa kannattaa kokeilla lämpimän veden ja ruokaöljyn sekoitusta.