Millaista ruokaa teet, Sasu Laukkonen?

Millaista ruokaa teet, Sasu Laukkonen?
Puhtaita makuja, luomua ja villin luonnon antimia

Sasu Laukkonen on tunnettu helsinkiläinen keittiömestari, joka vannoo luomuruuan ja luonnon raaka-aineiden nimeen. Sasu Laukkosen ja Johan Borgarin perustama Chef & Sommelier ravintola sai arvostetun Michelin tähden maaliskuussa 2014.

Millaista ruokaa teet, Sasu Laukkonen?

”Ruokani on määrätietoista, puhtaan makuista ja käsityönä tehtyä. Yhdistän siinä kaikkea oppimaani, ja lisämausteena ovat omat oivallukseni. Ne ovat syntyneet kokeilemalla, intuitioon uskomalla ja maalaisjärjellä hieman rajoja rikkoen. Olen suurimmaksi osaksi itseoppinut kokki.”

Mitkä ovat suosikkiraaka-aineitasi?

hackman_article_sasu_laukkonen_bread_image1_@2x

”Valitsen luomua ja villin luonnon antimia sekä lähellä tuotettuja kausiraaka-aineita. Suuri rakkauteni ovat kevään salaatit ja aromikkaat juurekset, etenkin fenkoli ja kesäkauden maa-artisokka. Syksyn kruunaa suomalainen luomupalsternakka – se tarvitsee seurakseen korkeintaan vähän suolaa. Syksy on muutenkin sienten, juuresten ja riistan kulta-aikaa.”  

Antaisitko jonkin hyvän valmistusvinkin kotikeittiöihin?

hackman_article_sasu_laukkonen_bread_image2_@2x

”Pitkät ja rauhalliset haudutusajat generoivat uskomattoman upeita ja aitoja makuja. Unohda vain muutaman tunnin haudutus – anna sen sijaan padan muhia jälkilämmössä yön yli tai 100-asteisessa uunissa yli 10 tuntia. Näinhän perinteisessä suomalaisessa keittiössä on tehty, mutta asia on tainnut painua osin unholaan kiireisen elämänmenon myötä.”

Mikä olisi välinevinkkisi?

”Hanki laadukas valurautapata. Se on uskomattoman monipuolinen ruoanvalmistusastia, jossa syntyy hyvää melkein itsekseen. Pitkä muhitus liittää maut lempeästi yhteen ja jalostaa ne huippuunsa. Padassa voi tehdä jopa leipää!”

Kokeile Sasu Laukkosen mahtavaa hapanjuurileipää! Ohjeen ja muita Sasun suosikkiruokia löydät ohesta.

Lataa tästä Sasun resepti!

Sasu Laukkonen on helsinkiläinen keittiömestari, jolle on kertynyt kokemusta ja näyttöjä useista eturivin ravintoloista. Lokakuussa 2010 hän avasi Helsingissä oman, luomuun ja villivihanneksiin keskittyvän ravintolan nimeltään Chef & Sommelier. Juureksia ja vihanneksia saadaan myös itse kasvatettuina ravintolan omilta tiluksilta.