Lion

Mestarillista muotoilua

Lion
Lion

Mestarillista muotoilua

Unelmien toteuttamisessa ei voi – eikä saa – säästää itseään. Näin ajatteli akateemikko Bertel Gardberg. Hän suunnitteli mestarillisesti muotoillun Lion-aterinsarjan vuonna 1958. Nykyään se kuuluu suomalaisen muotoilun klassikoihin.

Vuonna 2010 Lion palasi uudelleen tuotantoon Hackmanin 220-vuotisjuhlavuoden kunniaksi – mitoiltaan ja materiaaleiltaan nykyaikaan päivitettynä. Aterinten mustat kahvat ovat kestävää mattapintaista muovia, teräosat kiiltävää, ruostumatonta 18/10-terästä. Aterimet ovat alkuperäisiä kookkaampia, salaattiottimet ja kauha puolestaan alkuperäisissä mitoissaan. Lion sopii arjen sekä juhlan kattauksiin ja kestää konepesun.

Osta verkkokaupasta

Suunnittelija Bertel Gardberg

Suunnittelija

Akateemikko Bertel Gardbergin (1916–2007) Lion-aterinsarja on näyttävä osoitus hänen kädentaidoistaan. Unelmien toteuttamisessa ei voi eikä saa säästää itseään, ajatteli hopeaseppä. Tinkimätön kädentaitaja uskoi myös, että käsissä itsessään on taito ajatella ja luoda uutta eri materiaaleista. Tähän ei pysty yksikään kone.

Vuonna 1982 nimitetty Gardberg on suomalaisen muotoilun suuria nimiä ja tunnettu hienostuneesta muotokielestään. Lion-sarjan päivitykseen osallistui muotoilualan arvostettu asiantuntija Tauno Tarna, joka oli Gardbergin pitkäaikainen työtoveri.

Lion-aterimet

Hoito-ohjeet

Voit pestä Lion-aterimet koneessa tai käsin. Aterimet säilyvät uudenveroisina pidempään jos peset ne heti ruokailun jälkeen. Kun peset aterimet koneessa, pakkaa aterinkori riittävän väljästi. Älä jätä aterimia veteen likoamaan pitkäksi aikaa. Lue lisää.

Kaikki Hackmanin aterimet voidaan pestä käsin tai koneessa.
Cutlery feature
Cutlery feature

Aterimet joka kattaukseen

Oli kattauksesi runsaan romanttinen tai pohjaismaisen minimalistinen – Hackmanin aterimista löydät varmasti tyyliisi sopivat aterimat. Löydä atreinperhe joka parhaiten sopii tyyliisi hauskalla aterinvalitsimella.

Löydä oma suosikkisi