Gourmet

Vankat ja tyylikkäät kokkiveitset

Gourmet

Veitsistään kokki tunnetaan, myös kotikeittiössä. Gourmet sarjaan kuuluu vankkoja ja tyylikkäitä veitsiä tykötarpeineen. Niillä työ sujuu.

Pihviaterimet 2 + 2 kpl

Pihviaterimet

2 + 2 kpl

Käsinpesu
Yleisveitsi 24 cm

Yleisveitsi

24 cm

  • Koko24 cm
Käsinpesu
Yleisveitsi 33 cm

Yleisveitsi

33 cm

  • Koko33 cm
Käsinpesu
Kokkiveitsi 33 cm

Kokkiveitsi

33 cm

  • Koko33 cm
Käsinpesu
Leipäveitsi 33 cm

Leipäveitsi

33 cm

  • Koko33 cm
Käsinpesu
Juuresveitsi 20 cm

Juuresveitsi

20 cm

  • Koko20 cm
Käsinpesu
Fileerausveitsi + pinsetit

Fileerausveitsi + pinsetit

Käsinpesu
Teroituspuikko

Teroituspuikko

  • Koko32 cm
Käsinpesu
Veitsisetti 7 osaa + teline

Veitsisetti

7 osaa + teline

Käsinpesu
Veitsisetti 4 osaa

Veitsisetti

4 osaa

Käsinpesu

Ominaisuudet

Gourmet-veitset on taottu hiilikarkaistusta ruostumattomasta teräksestä ja viimeistelty mattaharjauksella. Valmistustavan ja materiaalin ansiosta Gourmet-veitset saa helposti teroitettua todella teräviksi. Sarjaan kuuluu myös teroituspuikko.

Tyylikäs veitsiteline sisältää kuusi välinettä: kokkiveitsi, iso ja pieni yleisveitsi, juuresveitsi ja teroituspuikko sekä paistihaarukka. Teline suoja veitsiä ja pitää ne helposti käden ulottuvilla.

Kun peset ja kuivaat veitset käsin heti käytön jälkeen, ne pysyvät terävinä pidempään.


Gourmet-sarjan veitsi

Hoito-ohjeet

Säilytä veitsien terät erillään toisistaan, ei siis kaikki yhdessä kasassa laatikossa. Hyviä säilytyspaikkoja ovat esimerkiksi magneettinen seinäteline tai veitsiteline/tukki. Käytä veistä siihen, mihin se on tarkoitettu – ei esim. kokkiveistä leivän leikkuuseen. Joka kodin perussettiin pitäisi kuulua ainakin kolme laadukasta veistä: kokkiveitsi, leipäveitsi ja pieni yleisveitsi.

Käytä mieluiten aina puista työlautaa. Se on pehmeämpi kuin muovinen, ja siten ystävällisempi veitsillesi. Arvosta veitsiäsi, pese multaiset juurekset ennen leikkaamista.

Pese ja kuivaa veitset huolellisesti käsin jokaisen käyttökerran jälkeen. Käytä mietoa pesuainetta.

Teroituspuikkoa tulisi huoltaa samalla tavoin kuin veistä: pesu ja kuivaus jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos et toimi niin, teroituksessa syntyvä hienonhieno metallipöly voi “tukkia” puikon ja heikentää teroitusjälkeä. Teroitettaessa sekä veitsen että teroituspuikon tulee olla puhtaita. Veistä tulisi teroittaa noin 15 asteen kulmassa teroituspuikkoon nähden, kevyesti hyväillen. Kotikäytössä veitset on hyvä teroittaa noin kerran kuussa. Hackman-veitset on valmiiksi teroitettu tehtaalta lähtiessään. Niistä ei siis tarvitse ensitöikseen poistaa “tehdasterää”.